top of page
Blåisen.FrysFilm.jpg

SPOR

en filmkonsert om arter og isbreer som forsvinner

Visste du at det kan vokse stjerner i sporene dine? Og at disse stjernene snart forsvinner fra jorda fordi de ikke lenger har spor å vokse i? Og visste du at isbreene våre faktisk er fulle av liv, men forsvinner fordi vi setter for dype spor?

sporet2.jpg

Mennesket har alltid måtte forholde seg til naturen og vært avhengige av den. Men naturen er også avhengig av oss. Isbreene våre er i ferd med å forsvinne fordi vi setter for dype spor, mens noen arter er i ferd med å forsvinne fordi vi ikke setter nok spor etter oss.

Filmkonserten SPOR er en miljøbevisstgjørende kunstopplevelse. Gjennom filmvisning med live musikk, blir publikum kjent med den norske naturen: storslagen, sårbar og full av godt bevarte hemmeligheter.

Blåisen2.FrysFilm.jpg

“My place is placeless, my trace is traceless”

Rumi

Film: Frys Film

Komposisjon: Maren Myrvold

Musikere: trio Kvaldraum - cellist Aage Kvalbein, pianist Marita K. Rabben og sopran Maren Myrvold

Dokumentar: Musikk i Innlandet v/Elisabeth Nord

Idé og produksjon: Maren Myrvold og Frys Film v/Kaja Vik

Faglig samarbeidspartner og medprodusent: Norsk Fjellsenter og Klimapark2469 v/Dag Inge Bakke

Støttet av: Miljødirektoratet, Fond for lyd og bilde, Norsk filminstitutt, Innlandet fylkeskommune, Utvalgte kulturlandskap

Kvaldraum_Foto Frysfilm.jpg

Musikken er komponert av Maren Myrvold, og Frys Film står for filmene, innspilt i isfonnene, breene og kulturlandskapet i Jotunheimen Nasjonalpark. Musikken blir framført av den klassiske trioen Kvaldraum, bestående av cellist Aage Kvalbein, sopran Maren Myrvold og pianist Marita Kjetland Rabben. Dokumentaren om tematikken er laget av Musikk i Innlandet.

Istunnel.ElisabethNord_MusikkInnlandet.jpg
Iskrystall_edited.jpg

“We have short time to stay,

as you”

Robert Herrick

IMG_1761.jpg

Gjennom film og konsert får publikum innblikk i det komplekse økosystemet som finnes i kulturlandskapet og i isbreene våre. Filmkonserten løfter fram tematikken om mennesket i samhandling med naturen, og hvordan tilbøyeligheten vår til å etterlate spor fører til at is og arter må vike.

Publikum blir med på en reise ut i den norske naturen gjennom film og musikk. En kort dokumentar setter publikum inn i tematikken, før de får oppleve to ulike verk bestående av film og spesialkomponert musikk, som framføres av klassiske musikere.


Hovedrollen spilles av to ulike naturfenomen: breene og fonnene i Jotunheimen, og av den utrydningstruede lavarten stjernelav, som er avhengig av spor etter mennesker og dyr for å overleve, og nesten er forsvunnet fra kloden.

IMG_1765_edited.jpg
2023_0607_11084900.jpg
Mos 11.jpg
bottom of page