top of page
Blåisen.FrysFilm.jpg
SPOR: About Me

SPOR

SPOR: Tekst

en filmkonsert om arter og isbreer som forsvinner

SPOR: Tekst

Visste du at det kan vokse stjerner i sporene dine? Og at disse stjernene snart forsvinner fra jorda fordi de ikke lenger har spor å vokse i? Og visste du at isbreene våre faktisk er fulle av liv, men forsvinner fordi vi setter for dype spor?

SPOR: Tekst
sporet2.jpg
SPOR: Bilde

Mennesket har alltid måtte forholde seg til naturen og vært avhengige av den. Men naturen er også avhengig av oss. Isbreene våre er i ferd med å forsvinne fordi vi setter for dype spor, mens noen arter er i ferd med å forsvinne fordi vi ikke setter nok spor etter oss.

Filmkonserten SPOR er en miljøbevisstgjørende kunstopplevelse. Gjennom filmvisning med live musikk, blir publikum kjent med den norske naturen: storslagen, sårbar og full av godt bevarte hemmeligheter.

SPOR: Tekst
Blåisen2.FrysFilm.jpg

“My place is placeless, my trace is traceless”

Rumi

SPOR: Quote

Film: Frys Film

Komposisjon: Maren Myrvold

Musikere: trio Kvaldraum - cellist Aage Kvalbein, pianist Marita K. Rabben og sopran Maren Myrvold

Dokumentar: Musikk i Innlandet v/Elisabeth Nord

Idé og produksjon: Maren Myrvold og Frys Film v/Kaja Vik

Faglig samarbeidspartner og medprodusent: Norsk Fjellsenter og Klimapark2469 v/Dag Inge Bakke

Støttet av: Miljødirektoratet, Fond for lyd og bilde, Norsk filminstitutt, Innlandet fylkeskommune, Utvalgte kulturlandskap

SPOR: Tekst
Kvaldraum_Foto Frysfilm.jpg
SPOR: Bilde

Musikken er komponert av Maren Myrvold, og Frys Film står for filmene, innspilt i isfonnene, breene og kulturlandskapet i Jotunheimen Nasjonalpark. Musikken blir framført av den klassiske trioen Kvaldraum, bestående av cellist Aage Kvalbein, sopran Maren Myrvold og pianist Marita Kjetland Rabben. Dokumentaren om tematikken er laget av Musikk i Innlandet.

SPOR: Tekst
Istunnel.ElisabethNord_MusikkInnlandet.jpg
SPOR: Bilde
Iskrystall_edited.jpg
SPOR: Bilde

“We have short time to stay,

as you”

Robert Herrick

SPOR: Quote
IMG_1761.jpg
SPOR: Bilde

Gjennom film og konsert får publikum innblikk i det komplekse økosystemet som finnes i kulturlandskapet og i isbreene våre. Filmkonserten løfter fram tematikken om mennesket i samhandling med naturen, og hvordan tilbøyeligheten vår til å etterlate spor fører til at is og arter må vike.

Publikum blir med på en reise ut i den norske naturen gjennom film og musikk. En kort dokumentar setter publikum inn i tematikken, før de får oppleve to ulike verk bestående av film og spesialkomponert musikk, som framføres av klassiske musikere.


Hovedrollen spilles av to ulike naturfenomen: breene og fonnene i Jotunheimen, og av den utrydningstruede lavarten stjernelav, som er avhengig av spor etter mennesker og dyr for å overleve, og nesten er forsvunnet fra kloden.

SPOR: Tekst
SPOR: Bilde
IMG_1765_edited.jpg
SPOR: Bilde
2023_0607_11084900.jpg
SPOR: Bilde
Mos 11.jpg
bottom of page