top of page
Foto: Tone Bakken.jpg
VillaRiise
RingsakerOperaen.jpg

OM

Maren Myrvold hadde sin operadebut på Den norske opera & ballett i 2014 som Oberto i Händels Alcina. Hun er aktiv som solist både i operaer og på konsertscenen.

I tillegg til å være utøvende sanger, jobber Maren som komponist, produsent for egne konserter, kunstprosjekt og forestillinger, og som dirigent.


Maren er opptatt av å skape møter mellom kunst og mennesker som berører og beveger, og har fokus på samarbeid på tvers av kunstform og sjanger. Som uttrykk for dette har hun bl.a. startet to konsertserier i samarbeid med bildende kunst: i samarbeid med billedhugger Knut Wold på hans gård og atelier i Stange, og Ullinsvinkonsertane på Galleri Ullinsvin i Vågå.


Denne høsten samarbeider hun med filmselskapet FrysFilm, Norsk fjellsenter/Klimapark2469 og Musikk i Innlandet om en filmkonsert som skal turnere våren 2023. Prosjektet heter SPOR - en filmkonsert, og skal sette fokus på hvordan menneskers trang til å sette spor etter seg får konsekvenser for naturen. FrysFilm produserer film, Maren komponerer musikken  og trioen hennes, Kvaldraum, skal spille.


Maren synger fast i trioen Kvaldraum med cellist Aage Kvalbein og pianist Marita K. Rabben, som siden 2019 har hatt ensemblestøtte fra Kulturrådet og stadig er aktuelle med nye konserter og prosjekt. Sammen med samme pianist har hun også duoen Mardraum, som har produsert en rekke konserter og kunstprosjekt for både barn og voksne.

Vinteren 2022 startet Maren et samarbeid med cellist Siri Snortheim. De arrangerer sanger for sang og cello fra ulike sjangere, og har allerede spilt en rekke konserter. Siri og Maren er i ferd med å produsere flere kunstprosjekt sammen, bl.a. en vandreopera som har planlagt premiere høsten 2023.

Om: About Me
bottom of page