Stjernelav konsert 11.jpg

Om

Maren Myrvold hadde sin operadebut på Den norske opera & ballett i 2014, som Oberto i Händels Alcina. Hun er aktiv som solist både i operaer og på konsertscenen, og i teater og musikkteaterforestillinger.


I tillegg til å synge, driver også Maren to konsertserier, produserer egne forestillinger, og jobber som dirigent og komponist.


Maren er opptatt av å skape møter mellom kunst og mennesker som berører og beveger, gjerne i nye rammer og med fokus på samarbeid på tvers av kunstform og sjanger. Som uttrykk for dette har hun bl.a. startet to konsertserier i samarbeid med bildende kunst: en i samarbeid med billedhugger Knut Wold, på hans gård og atelier i Stange og Ullinsvinkonsertane på Galleri Ullinsvin i Vågå.


Maren synger i trioen Kvaldraum sammen med cellist Aage Kvalbein og pianist Marita K. Rabben, som for tiden turnerer på Øst- og Vestlandet. Hun debuterte våren 2021 også som komponist for en digital formidlingsopplevelse for barn på Dale-Gudbrand Gard, bestilt av Gudbrandsdalsmusea og HIDDEN. Høsten samme år hadde hun urframføring på et spesialskrevet verk for trioen hun er med i, med fokus på utrydningstrua plante- og dyrearter. Prosjektet er under videre utvikling, i samarbeid med Norsk fjellsenter/Klimapark2469 og FrysFilm AS.