top of page
Åpning RingsakerOperaens nye lokaler, med Gunda-Marie Bruce og Sassaya Chevalit
Fra SPOR i Hamar kulturhus, med Aage Kvalbein
Fra Jegerbruden på RingsakerOperaen
Sopran&Cello
Konsert Galleri Ullingsvin med Arve Tellefsen, Marita Rabben, Aage Kvalbein
Konsert med Aage Kvalbein (cello)
Fra Musikk i Innlandets bransjefestival 2022

OM

Maren Myrvold hadde sin operadebut på Den norske opera & ballett i 2014 som Oberto i Händels Alcina. Hun er aktiv som solist både i operaer og på konsertscenen.

I tillegg til å være utøvende sanger, jobber Maren som komponist, produsent for egne konserter, kunstprosjekt og forestillinger, og som dirigent.

 

Maren er opptatt av å skape møter mellom kunst og mennesker som berører og beveger, og har fokus på samarbeid på tvers av kunstform og sjanger. Som uttrykk for dette har hun bl.a. startet to konsertserier i samarbeid med bildende kunst: i samarbeid med billedhugger Knut Wold på hans gård og atelier i Stange, og Ullinsvinkonsertane på Galleri Ullinsvin i Vågå.

Maren synger fast i trioen Kvaldraum med cellist Aage Kvalbein og pianist Marita K. Rabben, som siden 2019 har hatt turnéstøtte fra Kulturrådet og stadig er aktuelle med nye konserter og prosjekt. For tiden turnerer de med den klimabevisstgjørende filmkonserten SPOR (se under). Sammen med samme pianist har hun også duoen Mardraum, som har produsert en rekke konserter og kunstprosjekt for både barn og voksne.

 

SPOR er en filmkonsert om arter og isbreer som forsvinner. Den tematiserer hvordan menneskenes trang til å sette spor etter oss får konsekvenser for naturen. SPOR er laget i samarbeid med filmselskapet Frys Film, Norsk fjellsenter og Musikk i Innlandet, og Maren har komponert musikken. SPOR hadde premiere i Hamar kulturhus juni 2023, og skal på turné i 2023 og 2024.

Maren har også en duo med cellist Siri Snortheim, SOPRAN & CELLO. De to musikerne lager egne arrangementer av musikk fra ulike sjangere til sitt format. Duoen opptrer jevnlig, både som duo og i samspill med andre musikere.

Av større roller Maren har gjort kan nevnes Oberto i Händels opera Alcina og Ida i Flaggermusen på Den Norske Opera & Ballett, sistnevnte også på OscarsborgOperaen, Kari i musikkteaterforestillingen Kari Kongsdatter på juleball av Kristen Grødem på turné i Hedmark og Oppland, Mariann i stemmerettsoperaen Johnny & Mariann av Edvard Hoem og Knut Anders Vestad på Prøvesalen DNO&B og turné i Hedmark.

 

bottom of page