top of page

LYSET DU IKKE SER

en dansekonsert

 

«Lyset du ikke ser» er en dansekonsert inspirert av fotokunst. Den er initiert av Galleri Ullinsvin i Vågå i forbindelse med åpning av høstutstillingen "Morten Krogvolds utvalgde" i september 2024, og skal siden spilles flere steder i Innlandet fylke, i Oslo og på vestlandet.

 

Gjennom dette prosjektet ønsker utøverne å utforske hva som kan oppstå i møtet mellom danser, musiker, fotokunst og rom. Alle utøvere er kreative, skapende kunstnere som har lang erfaring med å arbeide tverrkunstlig. Vi er opptatt av å skape møter mellom kunst og mennesker som berører og beveger, og ønsker å utfordre og utvikle oss som utøvere gjennom det som vi håper resulterer i en uttrykksfull kunstopplevelse på et høyt profesjonelt nivå.

 

Tittelen “Lyset du ikke ser” er inspirert av prosjektets opprinnelse: en dansekonsert til laget til en fotoutstilling. Akkurat som kameraet fanger lyset i mørket, ønsker vi å utforske hvordan vi kan tematisere alt mørket som beveger seg i verden og på innsiden av alle mennesker parallelt med lyset, som er like tilgjengelig. Vi ønsker å lete etter lys og letthet i møtet mellom musikk og bevegelse, kontrastene og nødvendigheten av begge deler. Og vi ønsker å utforske mørket som finnes i alle og som presser på både utenfra og innenfra, og hvordan det er opp til hvert menneske å velge eller velge bort.

 

Musikken vil bli hentet fra både det klassiske, samtidige og folkemusikalske repertoaret. Musikere og danser  vil sammen finne fram til form og repertoar, inspirert av bildene til Morten Krogvolds to utstillende fotostudenter: Tone Bakken og Christian Fr. D. Wesenberg.

 

Prosjektet har mottatt støtte fra Innlandet fylkeskommune til å utvikling, og oppstart var i april 2024. Premieren er 20. september i Vågå. 

UTØVERE

bottom of page