BIOGRAFI

Maren Myrvold fullførte våren 2012 sin mastergrad i klassisk utøvende sang ved Institutt for musikk og dans, Universitetet i Stavanger hvor hun studerte med prof. Elizabeth Norberg-Schulz. Bacheloren har hun fra Institutt for musikk, NTNU i Trondheim og Hochschule für Musik, Freiburg i Tyskland. Hun har også ettårig utdannelse i stemmeterapi og kreativ utfoldelse fra Creationwork, avd. Oslo, og har gått teaterlinja på Romerike folkehøgskole.

Vinteren 2013/2014 debuterte hun som solist på Hovedscenen på Den Norske Opera & Ballett som Oberto i Händels opera Alcina. Hun gjestet operaen for første gang vinteren 2012/2013 som Ida i Flaggermusen av Johann Strauss d.y. og sang høsten 2013 Mariann i den nyskrevne stemmerettsoperaen Johnny & Mariann av Edvard Hoem og Knut Anders Vestad på Prøvesalen DNO&B i tillegg til turné i Hedmark og Oppland.

Maren jobber som frilans sanger og er aktiv som solist. I tillegg produserer hun egne konserter og forestillinger. Hun har bl.a. sunget Vespetta i Pimpinone av Telemann under Oslo Operafestival og produsert og sunget forestillingen Dødskyss, som hadde premiere under Kirsten Flagstad festival 2013. DØDSKYSS ble ogsa vist pa Munchmuseet i forbindelse med jubileumsutstillingen Munch150 og skal på turné i mars 2014.

Tidligere har Maren bl.a. sunget Novisen og Suor Infermiera i Puccinis Suor Angelica med Musikkteateret i Trondheim/Trondheim symfoniorkester og på Sandnes kulturhus. Julen 2011 var hun solist med Trondheimssolistene i Julekonsert fra Vang kirke som ble vist pa NRK1 julen 2011 og 2012. Hun har sunget med Kinas Nasjonale Operas kor og orkester da hun spilte Jing i operamusicalen Some Sunny Night av Thomas Stanghelle som ble spilt i Beijing og Yinchuan, og ble kringkastet på Kinas rikskanal. Maren opptrer ofte som solist på konserter med større og mindre ensembler, og har sunget ved bl.a. Kirsten Flagstad Festival, OscarsborgOperaen, Trøndelag teater, Prøysenfestivalen, Kilden NRK og TV2.

MAREN MYRVOLD

SOPRAN

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now